Samenwerking met Wereldwinkel Sassenheim

De Wereldwinkel Sassenheim en Paraplu Voorhout zijn een mooie samenwerking aangegaan. De Paraplu, ook wel de ‘winkel met een missie’ zal voortaan een speciaal assortiment van producten uit de Wereldwinkel Sassenheim verkopen. In de winkel aan de Herenstraat 92 in Voorhout wordt een stelling ingericht, met steeds een wisselend en actueel assortiment aan Wereldwinkel producten.

Bijzondere cadeautjes, decoratieve items, maar ook Fairtrade food producten als koffie, koekjes en thee komen in het assortiment van Paraplu. “Onze klanten zijn vaak op zoek naar cadeaus met een verhaal, en daarbij verkopen we ook juist graag producten waarbij de makers daarvan er écht iets aan hebben”, laat Marga van Paraplu weten.

Eerlijke producten met een verhaal

En dat zit met items uit de Wereldwinkel natuurlijk wel goed; een leefbaar en eerlijk loon is de standaard en biedt kansen voor producenten uit landen waar dit nog lang niet vanzelfsprekend is. Veelal bijzondere mensen met een eigen verhaal, die dankzij de verkoop van hun producten via de Wereldwinkels als ondernemer kunnen groeien en zo hun familie kunnen onderhouden.

Mooi assortiment

Marga en Emmy hebben met het designteam van Paraplu in de Wereldwinkel in Sassenheim al een mooi assortiment bij elkaar gezocht, dat ook echt past bij de uitstraling van Paraplu. Het wisselende assortiment zal ook op thema en kleur worden ingericht, zodat er steeds iets nieuws te zien en te kopen is. Dus kom vooral zelf even een kijkje nemen!

Enthousiaste samenwerking

Wim van Vliet is als voorzitter van de Wereldwinkel Sassenheim erg enthousiast over deze samenwerking. “De wereld is natuurlijk groter dan alleen Sassenheim en dat geldt zeker voor de Wereldwinkel. We willen onze boodschap graag ook verder uitdragen dan alleen binnen de muren van de winkel en zijn dan ook erg blij met deze samenwerking. Zo kan men voortaan ook tijdens het shoppen in Voorhout terecht voor onze mooie en eerlijke producten.”

Perfecte match

En wat betreft de doelstellingen van beide winkels, is dit een perfecte match. Beiden draaien volledig op vrijwilligers en hebben niet als doel om winst te maken, maar juist om de wereld een beetje mooier en beter te maken. Zowel lokaal, Paraplu als plek voor sociale verbinding met gratis koffie en een gezellig praatje, als op globaal niveau waar de Wereldwinkel zich al jaren voor inzet.

Kom langs!

Voortaan kan iedereen in Voorhout dus terecht bij Paraplu voor een selectie van Wereldwinkelproducten. Heb je de smaak te pakken of wil je meer zien? Via de Facebookpagina van de Wereldwinkel kun je al veel artikelen bekijken en het verhaal erachter lezen. En bezoek uiteraard ook zelf eens de Wereldwinkel in Sassenheim of anders de vestiging van de Wereldwinkel in Noordwijkerhout.

Scroll naar boven