Stichting Paraplu Voorhout

Wie zijn wij

Stichting Paraplu Voorhout is in 2019 opgericht door leden van de Sint-Bartholomeüskerk, de Protestantse (PKN) Gemeente Voorhout (de Kleine Kerk) en de Baptistengemeente Kaleb.

Het bestuur van onze zelfstandige stichting bestaat uit Piet Overduin (voorzitter), Marga de Winde (penningmeester), Gertjan Poot (secretaris) en de leden: Emmy van Noort, Truus Warmerdam en Roalda van Tilburg.

Ons motto 

Het motto van de Paraplu is: ‘geen winst, maar een goed gesprek’.

Onze missie

In 2019 werd Stichting Paraplu Voorhout opgericht met als doel Christus bekend maken in Voorhout, niet door mooie praatjes, maar door houding en gedrag laten zien dat we geen gewone winkel zijn. Het geloof DOEN, dat is onze missie. 

Onze visie

Wij hebben bewust voor een winkel gekozen om mensen de mogelijkheid te bieden om voor weinig geld goed gekleed te gaan en zich daardoor ook goed te voelen. Wij omarmen het idee om goede kleding een tweede kans te geven. De Paraplu wil ook een ontmoetingspunt zijn voor ieder die daar behoefte aan heeft. We hebben een ruime tafel, met koffie en thee. Dat noemen we ons sociaal café. Daar komen vaste gasten, terloopse klanten, mensen uit de buurt of klanten van wie we vermoeden dat ze toe zijn aan koffie of thee, rust of een goed gesprek. 

Vacature

Wij zoeken momenteel een vrijwilliger voor de boekhouding. De werkzaamheden duren, na ingewerkt te zijn, ongeveer een dagdeel per maand. Het is een pré als je kennis hebt van boekhouding in het algemeen. Interesse? Neem dan contact op met Marga de Winde op 06-55 32 57 50.

 

Onze vrijwilligers

De gehele organisatie bestaat uit vrijwilligers en met ongeveer 45 actieve vrijwilligers staan we altijd klaar om u te helpen in onze winkel. Zij voelen zich aangesproken door onze missie en nodigen u graag uit voor een praatje aan de tafel onder het genot van koffie of thee.

Verschillende vrijwilligers hebben specifieke taken, zoals het beheren van kledinginbreng, het inrichten van de winkel en etalages, en betrokkenheid bij financiën en Social media.

Soms hebben we vacatures bij de Paraplu. Als je ook actief wilt bijdragen voor een paar uur per week/maand, neem dan contact op met Marga de Winde op 06-55 32 57 50.

Paraplu Voorhout
Scroll naar boven